Het Loedermoeder Initiatief

Mooi opgemaakte bordjes, perfect gestylde kinderkamers en mama’s in hun hardloopoutfit die een spiegelselfie maken met modieus gekapte coupe en precies aangebracht make-upje. Dat zien we iedere dag op Social Media.

Zelden zien we hoe het er ook vaak aan toe gaat; Kinderen met gaten in hun sokken, eten dat op de grond ligt i.p.v. op het bordje, een zooitje was op de grond in de kinderkamers en een  schreeuwende moeder met frotknot in joggingbroek op het schoolplein.

Loedermoeder, je bent er een, of niet!

Met het #Loedermoeder initiatief laten we op een luchtige manier zien dat het allemaal niet zo perfect hoeft en dat het bij andere moeders ook niet altijd op rolletjes loopt. We willen dat moeders wat vaker delen hoe het er echt aan toe gaat zodat we zien dat er in iedere moeder een loedermoeder schuilt.

Initiatieven

We willen dit bereiken door het organiseren van verschillende initiatieven gericht op moeders die online actief zijn.

IMG_1405Sommige initiatieven zijn al actief, anderen staan op de planning:

 1. Loedermoeder, je bent er een, of niet!
 2. #Loedermoeder
 3. Loedermoeder event
 4. Loedermoeder Award
 5. Loedermoeder in de media
 6. Loedermoeder in het woordenboek

Al deze initiatieven zouden niet mogelijk zijn zonder onze sponsors!

1. Loedermoeder, je bent er een, of niet!

Op Loedermoeder.nl schrijven Sharon, Melissa en Pauline onder pseudoniem hilarische blogs over het loedermoederschap met als slogan “Loedermoeder, je bent er een, of niet!”. We gaan moeders uitdagen hun loedermoedermomentjes op Loedermoeder.nl te delen. De website is de rode draad door het hele Loedermoederinitiatief.

2. #loedermoeder

De hashtag #loedermoeder is vorig jaar geïntroduceerd op Social Media en is al een veel gebruikte term onder moeders. Op Facebook en Instagram wordt de hashtag veelvuldig gebruikt Regelmatig zijn er posts die 10.000, 20.000 of zelfs een bereik van 100.000 hebben.

3. Kick-off Loedermoeder Event

carelslogoOm bekendheid te geven aan Loedermoeder.nl en de Loedermoeder Award beginnen we met een kick-off evenement voor een aantal toonaangevende Nederlandse Mommybloggers. Dit event gaat plaatsvinden in Restaurant Carels in Amsterdam op 21 juni 2016. De uitgenodigde loedermoeders kunnen rekenen op een leuke avond en een goed gevulde goodiebag. Onze dank aan deze bedrijven die deze goodiebag mogelijk maken!

4. Loedermoeder Award

Iedere maand kiezen we een #Loedermoeder van de week en geven we een prijs weg aan deze maandwinnaar. Eind 2016 reiken we #Loedermoeder Award 2016 uit met een echte mooie hoofdprijs aan de moeder die de meest hilarische, eerlijke, emotionele of hartstochtelijke #Loedermoeder momentjes heeft gedeeld op social media, blog of op Loedermoeder.nl. Alle loedermoedermomentjes delen we op Loedermoeder.nl.

Moeders sturen loedermoeder momentjes in via:

 • Loedermoeder.nl,
 • Social Media met de hashtag #loedermoeder
 • In een blog met link naar loedermoeder.nl

5. Loedermoeder in de media

loedermoeder logo2We willen dat de term Loedermoeder niet alleen online veel gebruikt wordt, we willen dat de gedrukte media en TV de term ook gaan gebruiken en er aandacht aan besteden. We willen dit gaan doen door het uitsturen van persberichten en bekende nederlandse moeders uit te dagen hun loedermoedermomentjes te delen.

6. Loedermoeder in het woordenboek

Er is al contact met Van Dale over het opnemen van de term Loedermoeder in het woordenboek. Van Dale erkent dat de term online al veelvuldig gebruikt wordt. Om opgenomen te worden in het woordenboek is het noodzakelijk dat het ook een gebruikelijke term wordt in de normale omgang. Ze bepalen dit door te monitoren of de term ook in de gedrukte media gebruikt wordt. Het streven is “Loedermoeder” in 2017 in het woordenboek te hebben.

Wat hebben we nog nodig

Om te beginnen hebben we een sponsor nodig voor het mommybloggers event eind juni. We hopen een restaurant te vinden dat ons dit diner wil aanbieden. 

We hebben een leuk restaurant gevonden dat ons wil ontvangen! Dank je wel Restaurant Carels en PR bureau House of Rebels voor jullie hulp hierbij.

Daarnaast zijn we ontzettend blij met de leuke samenwerking met YourSurprise.nl . Hartelijk dank voor de gave goodies!

logo_02ea1904

We illen we iedere maand een prijs weggeven aan de loedermoeders van de week en een echt grote prijs tijdens de uitreiking van de Loedermoeder Award 2016. We hopen een bedrijf te vinden dat iedere maand een leuk cadeautje wil weggeven en een bedrijf die echt een hoofdprijs wil weggeven.

Center-Parcs-logo-wordmarkWe hebben inmiddels al een super prijs die we weg mogen geven, Wat dat is, dat zeggen we nog niet, maar we willen Center Parcs wel alvast ontzettend bedanken voor hun toezegging 😉 ! En natuurlijk dank je wel PR Bureau Coopr voor jullie hulp hierbij!

Tijdens de uitreiking van de award hebben we een sponsor nodig die ons wil ontvangen met ongeveer 50 genomineerde loedermoeders. We denken dan aan een locatie met hapjes en drankjes eventueel met kinderen en entertainment voor de kids.

Wij hebben een enorm netwerk van bekende Nederlandse mamabloggers die we kunnen oproepen mee te werken aan het initiatief. Daarnaast hebben we via onze eigen websites en via ons social media netwerk een groot bereik onder moeders. Je kunt je voorstellen dat het #Loedermoeder initiatief hierdoor veel social media exposure zal krijgen. Daarnaast denken we ook de landelijke pers te kunnen halen met dit initiatief.

Wat bieden wij:

 • Exposure via ons social media netwerk
 • Exposure via social media netwerk van collega mamabloggers
 • Exposure op Loedermoeder.nl
 • Exposure op onze eigen websites en websites van bevriende bloggers
 • Exposure in alle media uitingen zoals nieuwsbrief en persberichten
 • Product presentatie tijdens evenement
 • Joint campagne

Wat hebben we nodig:

 • Bartering
 • Financiële sponsoring (advertenties)
 • Aanbieden locatie & catering
 • Aanbieden van PR services door persbureau?

Heb je interesse in een samenwerking met het Loedermoeder Initiatief? Neem dan contact met ons op via:

Sharon@moeders.nu of telefonisch: 06-84011888

 

carelslogologo_02ea1904

Logo-posters.nl_image-5336601

unnamedCenter-Parcs-logo-wordmark92000000514528665xlogo_1315006522sticker_felisa_191

logo_terra_1
YO-YIM-Copyright