Het Loedermoeder Initiatief

Mooi opgemaakte bordjes, perfect gestylde kinderkamers en mama’s in hun hardloopoutfit die een spiegelselfie maken met modieus gekapte coupe en precies aangebracht make-upje. Dat zien we iedere dag op Social Media.

Zelden zien we hoe het er ook vaak aan toe gaat; Kinderen met gaten in hun sokken, eten dat op de grond ligt i.p.v. op het bordje, een zooitje was op de grond in de kinderkamers en een  schreeuwende moeder met frotknot in joggingbroek op het schoolplein.

Loedermoeder, je bent er een, of niet!

Met het #Loedermoeder initiatief laten we op een luchtige manier zien dat het allemaal niet zo perfect hoeft en dat het bij andere moeders ook niet altijd op rolletjes loopt. We willen dat moeders wat vaker delen hoe het er echt aan toe gaat zodat we zien dat er in iedere moeder een loedermoeder schuilt.

Initiatieven

We willen dit bereiken door het organiseren van verschillende initiatieven gericht op moeders die online actief zijn.

IMG_1405Sommige initiatieven zijn al actief, anderen staan op de planning:

 1. Loedermoeder, je bent er een, of niet!
 2. Loedermoeder Facebook
 3. #Loedermoeder
 4. Loedermoeder event
 5. Loedermoeder Award

1. Loedermoeder, je bent er een, of niet!

Sharon, Melissa en Pauline schrijven op hun websites hilarische blogs over het loedermoederschap met als slogan “Loedermoeder, je bent er een, of niet!”. We gaan moeders uitdagen hun loedermoedermomentjes op social media te delen.

2. Loedermoeder Facebook

De Loedermoeder Facebookpagina is de rode draad door het hele Loedermoederinitiatief. Deze pagina heeft ruim 25.000 volgers met een zeer hoog berichtbereik (~600.000 per maand). 

3. #loedermoeder

De hashtag #loedermoeder is enkele jaren geleden jaar geïntroduceerd op Social Media en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder moeders. Op Facebook en Instagram wordt de hashtag veelvuldig gebruikt. 

4. Kick-off Loedermoeder Event

Om bekendheid te geven aan de Loedermoeder Award beginnen we met een kick-off evenement voor een aantal toonaangevende Nederlandse Mommybloggers. Zodra we een locatie en datum voor dit evenement hebben plaatsen we hier een update.

5. Loedermoeder Award

Iedere maand kiezen we een #Loedermoeder van de maand en geven we een prijs weg aan deze winnaar. Juni 2019 reiken we #Loedermoeder Award 2019 uit met een mooie hoofdprijs aan de moeder die de meest hilarische, eerlijke, emotionele of hartstochtelijke #Loedermoeder momentjes heeft gedeeld op social media of blog.

Moeders delen hun loedermoeder momentjes via:

 • Social Media met de hashtag #loedermoeder
 • In een blog met een link naar loedermoeder.nl

Wat hebben we nog nodig

Om te beginnen hebben we een sponsor nodig voor het mommybloggers evenement. We hopen een restaurant te vinden dat ons een diner wil aanbieden. 

We willen we iedere maand een prijs weggeven aan de loedermoeder van de maand en een echt grote prijs tijdens uitreiken voor de winnaar van de award in juni.

We zoeken een bedrijf dat iedere maand een leuk cadeau wil weggeven en een bedrijf die een hoofdprijs wil weggeven.

Tijdens de uitreiking van de award hebben we een sponsor nodig die ons wil ontvangen met ongeveer 50 gasten (excl. eventuele kinderen). We denken dan aan een locatie met hapjes en drankjes eventueel met kinderen en entertainment voor de kids.

Wij hebben een enorm netwerk van bekende Nederlandse mamabloggers die we kunnen oproepen mee te werken aan het initiatief. Daarnaast hebben we via onze eigen websites en via ons social media netwerk een groot bereik onder moeders. Je kunt je voorstellen dat het #Loedermoeder initiatief hierdoor veel social media exposure zal krijgen. Daarnaast denken we ook de landelijke pers te kunnen halen met dit initiatief.

Wat bieden wij:

 • Exposure via ons social media netwerk
 • Exposure via social media netwerk van collega mamabloggers
 • Exposure op Loedermoeder.nl
 • Exposure op onze eigen websites en websites van bevriende bloggers
 • Exposure in alle media uitingen zoals nieuwsbrief en persberichten
 • Product presentatie tijdens evenement
 • Joint campagne

Wat hebben we nodig:

 • Bartering
 • Financiële sponsoring (advertenties)
 • Locatie & catering

Heb je interesse in een samenwerking met het Loedermoeder Initiatief? Neem dan contact met ons op via:

Sharon@moeders.nu of telefonisch: 06-84011888