Winnaar Loedermoeder van het jaar award bekend

By -

Na een jaar lang loedermoeder momentjes verzamelen en moeders nomineren is zojuist bekend gemaakt wie de Loedermoeder van het jaar award in de wacht heeft gesleept. Deze award kwam in het leven om moeders op te roepen hun minder perfecte momentjes te delen op social media met #loedermoeder. Melissa Peltenburg, Pauline van der Meulen en Sharon Nehoray, de intitiatiefneemsters van het Loedermoeder initiatief, reikten deze award gisteren uit aan Lisette de Bruin, de moeder die bekend staat om haar hilarische persiflages van Sylvie Meis.  

Onder het genot van een hapje en een drankje werd de award uitgereikt in de Hamilton’s Bar op het park. De winnares kreeg een mooie trofee én een cheque voor een weekend of midweek verblijf bij Center Parcs voor haar en haar gezin. Na afloop van de feestelijke uitreiking zijn de genomineerde loedermoeders samen aan tafel gegaan bij Fuego Adventure Grill om te genieten van een overheerlijk diner.

Eretitel

Voor de eretitel werden 17 moeders genomineerd die niet hun perfecte, maar juist hun imperfecte moedermomentjes deelden op social media met #loedermoeder. Deze groep genomineerde moeders was een gemengd gezelschap
van bloggende moeders, moeders die actief zijn op social media en moeders die in de landelijke pers hebben geschreven over hun loedermoederschap.
Lisette de Bruijn sprong eruit, aangezien zij veel foto’s deelt van haar imperfecte momenten als moeder. Tegelijkertijd wordt zonder twijfel duidelijk dat zij voor háár kinderen juist de perfecte moeder is.

Niet alles perfect

Melissa Peltenburg van het Loedermoeder Initiatief legt uit wat ze willen uitdragen met #loedermoeder; “Laat zien dat je van je kindje houdt en dat je je uiterste best doet, maar laat ook zien dat het leven niet altijd perfect is en dat je, net als alle andere moeders, regelmatig iets doet wat je liever net even iets anders had willen doen.”  

Het loedermoeder initiatief is ontstaan uit de frustratie van Melissa, Pauline en Sharon: “We zien vaak op social media en op websites het perfecte plaatje van een moeder. Kinderen in
prachtige kleren, mooie opgemaakte borden met eten, opgeruimde en super gestylde kinderkamers. Terwijl de realiteit vaak zo anders is! En dat maakt veel moeders onzeker. Om deze reden stimuleren wij moeders van Nederland om juist die andere kant te laten zien en hun imperfecte moedermomentjes te delen met #loedermoeder.” Aldus Sharon Nehoray.

Lisette de Bruijn

Zo deelde Lisette de Bruijn bijvoorbeeld haar hilarische situatie met Sylvie Meis die de leading lady award won en zij niet verder kwam dan het ‘loedermoeder gedoe’. Maar ook op haar blog deelt ze geregeld loedermoeder momentjes. Haar kinderen die geld meekrijgen om patat te kopen op schoolreis zijn het bewijs van haar loedermoederschap, maar het ultieme loedermoedermoment is toch wel door de juf erop gewezen worden dat je dochter haar nachtluier nog aan heeft. Een loedermoedermomentje pur sang! Ze kan goed relativeren en met de nodige zelfspot laat ze zien dat ze de perfecte imperfecte moeder is.

Melissa, Pauline en Sharon gaan door met het verzamelen van loedermoeder momentjes en hopen volgend jaar wederom een award te kunnen uitreiken aan een moeder die laat zien hoe het leven van een moeder er écht uitziet.

 

Sharon

1 Comment to Winnaar Loedermoeder van het jaar award bekend

  1. Lieve Melissa, Sharon en Pauline, wat was het ontzettend leuk en gezellig! Dank voor de goede organisatie en de bijzonder feestelijke avond. Ik vind het hartstikke leuk dat ik genomineerd was als #loedermoeder (ik heb meteen weer even een loedermoeder-ish moment gedeeld op Instagram). Inspirerend, hilarisch, realistisch en een gezonde dosis zelfspot. I love it! Dankjulliewel!