We Are Back: de Loedermoeder Van Het Jaar Award

By -

De Loedermoeders zijn terug! Het is weer tijd voor de verkiezing “Loedermoeder Van Het Jaar”. Na het succes van de eerste Loedermoeder Van Het Jaar Verkiezing moesten we even bijkomen. Dus het duurde even, maar, WE ARE BACK!

Binnenkort kiezen we weer een moeder die op Social Media lekker zichzelf blijft en laat zien hoe het moederschap er in het écht aan toe gaat. Zonder altijd alleen maar de perfecte plaatjes te posten.

Blijf je loedermoedermomentjes delen op social media met de hashtag #loedermoeder en tag @loedermoeder (Facebook) of @loedermoeder (Instagram) even, dan zien we het zeker voorbij komen.

Wie weet win jij die prestigieuze award wel en kun je in de voetstappen van Lisette stappen.

Als voorproefje hebben we hier alvast een paar hilarische loedermoedermomentjes voor je verzameld:

Gooi maar een scheutje rum door die warme choco, pak een dekentje en installeer je op de bank en lach je warm!

De beste uitspraken van Loedermoeders

Toen ik mijn kind uit school haalde, vertelde ze, dat ze de hele dag met het prijslabel nog aan haar nieuwe jas, had rondgelopen.

Uhh ja, ben je met 9 jaar oud dan niet groot genoeg om dat labeltje er zelf even af te knippen? Moeten wij dan écht álles doen?

KDV belt: ‘Er komt iets roods uit z’n oor. We denken dat het bloed is en dan moet je echt even het ziekenhuis bellen. Wil je even naar de foto in de app kijken?’ Ik kijk naar de foto’s en herken ingrediënten: ‘Ehh. Dat is de pastasaus van gisteravond.’

Hier heb ik echt hard om gelachen. Deze komt toch wel echt in aanmerking voor een award.

Geappt worden door de overbuurman dat dochterlief voor de deur staat terwijl jij nog in de stad bent. Ik was even vergeten dat ze vroeger klaar is op woensdag.

Dit is ons allemaal wel eens gebeurd toch? Of onze moeders, toen wij klein waren?

Het zou kunnen dat een kind van mij buiten speelt in zijn Paw Patrol pyjama en met de kaplaarzen van zijn broer aan zijn voeten.

Ik zie nog steeds het probleem niet helemaal…

Hier wordt op scholen gestaakt, het is dat ik nog in bed lig maar ik heb stiekem zin om op het schoolplein te gaan staan om te zien welke ouder zich heeft vergist.

Elke studiedag, stakingsdag of vrije dag… En ik geef ook gewoon eerlijk toe dat je keihard over de tong gaat als je op zo`n dag ook echt op het schoolplein had gestaan. #loederjuf

Als je kind met plukjes hondenhaar zit te spelen is het echt heel nodig tijd om te stofzuigen.

Oke, oke, misschien had je je stofzuiger iets eerder een rondleiding door het huis moeten geven, maar wat kan hondenhaar nou helemaal voor kwaad? Ik heb er drie, daar stofzuig je in de ruiperiode niet tegen op.

Al die mensen die ineens hun taal aanpassen in de buurt van mijn kinderen, terwijl de crèche terugkoppelde dat onze dochter de blits maakt met haar “tyfus”gevloek.

Ehh, *oeps*. Kleine oortjes horen ook alles hè..

Sinterklaas: Die dagen in het jaar dat je gewoon snoep van je kinderen kunt pikken. Thee met kruidnoten en marsepein dus. Ze liggen toch op bed.

Kennen jullie die Sint-cd van Ome Henk nog uit de jaren ’90? “Eerlijk zullen we alles delen. Ik een beetje meer dan jij”.

Toen hij het überslechte woord voor ons aan het spellen was hoorde ik echt van die Lingo bliepjes er bij in mijn hoofd.

Tu-tu-tu-tu-tu-TUDU! GROEEEEEEEEEN!

Peuter moest poepen dus ik zette hem op de wc. 10 minuten later: “Het is gelukt!” Eigenlijk was ik vergeten dat hij daar zat.

Niks mis met die zindelijkheidstraining. Blijf maar lekker zitten tot dat het is gelukt.

Ik zit stiekem te wachten tot het middagdutjestijd is voor dochter zodat ik ongegeneerd kruidnootjes kan eten zonder te delen.

Zie nummer 8, hahahaha.

Ik vraag me af wat de definitie is van Loedermoeder. Bracht mijn kind zojuist naar school en meldde hem aan voor overblijven terwijl ik met lunch gewoon thuis ben. Enige vraag die rest: ga ik op de bank liggen of terug naar bed?

Maak je geen zorgen, dit doen we toch allemaal?! Mijn advies? In bed. Met koekjes en Netflix!

Oef, net op tijd de mailing van school gelezen en morgen dus spelletjes middag. Kan ik het goed maken met zoonlief, want vandaag vierden ze dierendag en mochten ze een knuffel meenemen. Drie keer raden welk kind als enige geen knuffel mee had?!

Nou, kijk eens aan. Dat moederen is helemaal niet zo moeilijk als je denkt!

Of zoon op ‘De dag van de pedagogisch medewerker’ iets met bloemenprint aan kan. Of anders een bloem in een knoopsgat. Ehh, ik heb wel iets met bananenprint?

Een banaan groeit toch aan een plant? Ik keur het goed.

“Schatje, ruim je Lego nou eens op.” “Schatje, ruim je Lego nou eens op.” Krijsend kind.. *gniffelt* “Vervelend hè, Lego?!”

Dit is keihard karma. En wie niet luisteren wil, moet maar voelen enzo. Wij noemen dat gewoon opvoeden!

Lieve Loedermoeders, blijf jullie pareltjes met ons delen hoor. Want hiervan krijgen wij nooit genoeg!

Wie weet kom je in aanmerking voor de Loedermoeder Van Het Jaar Award!

Stockfoto Door Dean Drobot

Sharon

Comments are closed.