De financiële tag van een Loedermoeder

By -

Op Moeders.nu stond een financiële tag die wil ik als Loedermoeder natuurlijk wel even wil invullen!

Wil je vertellen hoeveel inkomsten jouw gezin heeft?

Voel je totaal niet verplicht dit te beantwoorden hoor!

Tuurlijk! Zowel mijn man en ik werken full-time dus we zitten er lekker warmpjes bij. We proberen zoveel mogelijk over te werken om nog meer geld te verdienen. De kinderen gaan lekker naar de opvang na school en in de vakanties kunnen ze altijd wel bij een vriendje terecht. Zo komen we op een maandinkomen van om en nabij €16.000,-.

Kun je rondkomen van je gezinsinkomen?

Kun je makkelijk de eindjes aan elkaar knopen of heb je aan het eind van je salaris nog een stukje maand over?

Nou, nee niet echt. We gaan 4 keer per week uit eten omdat we meestal te laat thuis zijn om te koken en alle vakanties, mijn schoenen- en tassentic en de vele dure hobbies van mijn man tikken best aan. Het is wel eens voorgekomen dat de kinderen niet mee op schoolreisje konden omdat we rood stonden.

Weet je wat je ongeveer per maand uitgeeft?

Moest je hier hard over nadenken en je kasboek erbij pakken of weet je het zo direct uit je hoofd?

Nee daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik heb geen idee. Een kasboek? Daar hebben we toch helemaal geen tijd voor.

Waar geven jullie té veel geld aan uit?

Hoe zou je dat kunnen veranderen?

Ik denk dat we best kunnen bezuinigen op de overblijfkosten van de kinderen. Dat kost ons iedere maand wel €66,-. Zodra ze in groep 6 zitten kunnen ze mooi zelf naar huis tussen de middag en een boterhammetje smeren.

Hoeveel geef je per maand uit aan boodschappen?

Nou, dat valt reuze mee. We vragen de nanny vaak of ze even wat maaltijden besteld bij de traiteur. Bij ons in het dorp zit een hele goede, met echt kwaliteit producten. Je betaald per maaltijd maar iets van €22,-. De kinderen vinden dat meestal niet zo lekker dus die mogen dan een diepvriespizza uitkiezen, vinden ze lekker.

Wat zijn jullie vaste lasten per maand?

(Huur, hypotheek, energie, belastingen, verzekeringen, abonnementen, contributies etc…)

Tja, daar vraag je me wat… op ons huis zit natuurlijk een hypotheek, daar betalen we zo’n €2500,- maand aan. Dat is echt wel veel. Als de kinderen straks 18 zijn en ze willen onder ons dak blijven wonen moeten ze kostgeld betalen. Zo leren ze verstandig om gaan met geld.

Hoeveel geef je uit aan kleding voor jezelf en voor je kinderen?

Ik moet er voor mijn werk wel representatief uit zien dus na het werk loop ik regelmatig een boetiekje binnen voor een nieuw setje, dan ben je toch al gauw €600,- kwijt. Gelukkig heb ik 2  zoontjes. Voor de oudste kocht ik altijd hele mooie merkkleding. Zo schattig zo’n klein manneke in een kek diesel broekje is toch onweerstaanbaar? Maar nu we de broekriem aan moeten trekken draagt de jongste de oude kleren van de oudste.

En zeg eens eerlijk, hoeveel geef je uit aan extra cadeautjes voor de kids?

We willen de kinderen leren dat ze niet alles vanzelf krijgen maar dat ze er iets voor moeten doen. Zo moeten ze iedere avond de tafel dekken en de vaatwasser leegmaken. De oudste heeft ook de taak om de was te vouwen en de middelste mag de W.C. doen. Als de jongste in bad zit laat ik hem als spelletje de tegeltjes schoonmaken met een spons met Antikal, een lol dat ie heeft als hij die gele handschoenen aan mag. Ik hoop dat ze langzaam maar zeker steeds meer kunnen gaan doen. Dan hebben we geen huishoudster meer nodig, dan kunnen we wel weer wat extra’s voor ze kopen.

Houden jullie een kasboek bij?

Doe je dat digitaal, op papier of helemaal niet? Heb je nog tips?

Een kasboek? Nee, dat is zó 1960.

Heb je nog bespaartips?

Nou, ik kwam er per toeval achter dat Gucci veel voordeliger is dan Prada. Zo betaal je voor een Prada tas al snel €800,-, een mooie Gucci heb je al voor €600,-. En als je een keer naar New York vliegt moet je echt eens naar die outlet in New Jersey. Wij hebben daar een hele nieuwe kofferset gekocht voor maar €1000,-.

Astrid

2 Comments to De financiële tag van een Loedermoeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *