De loedermoeder tag – door Saskia

By -

Jaja, er is een heuse loedermoeder tag in omloop. ‘Loedermoeder tag?’ hoor ik je denken. ‘Dus de loedermoeders worden gelabeld met een tag om hun nek?’

Neeeeee, een tag is nogal iets bloggerigs. Iemand bedenkt een aantal vragen over een bepaald onderwerp en tagt vervolgens een ander om ook die vragen te beantwoorden. En zo is er ook een loedermoeder tag.

Ik ben niet getagd, zo hip ben ik ook weer niet, ik vul hem gewoon in. Ik ben tenslotte een loedermoeder, ook al is dat zelfbenoemd.

Nou daar gaan we dan. O ja, ik moet wel vermelden wie de vragen bedacht heeft, want dat hoort. Dus bij deze, de loedermoeder vragen komen van loedermoeders Bibian en Manon.

Vraag 1. Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind? Net zo vaak als dat ze mijn luier verschonen. Niet dus. Ik roep óf de buurvrouw, of ik bel mijn moeder.

Vraag 2. Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin? Uuhh, maaltijd? Ik heb ooit geprobeerd om doperwtjes te warmen, die werden bij het serveren meteen naar mijn hoofd gesmeten. Ik heb het daarna nog één keer met worteltjes geprobeerd, die werden in mijn neusgaten en oren geduwd. Ik doe het niet meer.

Vraag 3. Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.? Ik hoorde laatst dat er 19.000 uur in een jaar zit.

Vraag 4. Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed? Ik snap de vraag niet. Wanneer mijn kinderen moe zijn, tiefen ze om. Dat kan inderdaad in hun eigen bed zijn. Dus ja.

Vraag 5. Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan? Wat denk je zelf? Ik ben je poets en wasslet niet. Ik wapper er een billendoekje overheen en klaar.

Vraag 6. Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan? Als mijn kinderen twee dezelfde sokken heeft kunnen vinden wel. Meeste dagen dus niet.

Vraag 7.  Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders? Uuh, ja. Hoe krijg ik anders iets gedaan of voor elkaar?

Vraag 8. Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit? Als een zwijnenstal. Die koters ruimen niks op. Het is werkelijk fascinerend hoe mijn kinderen een huis binnen een half uur van top tot teen kunnen afbreken en het ook zo laten.

Vraag 9. Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes? Zit dat in cola?

Vraag 10.Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn. Bedoel je die handdoek die ik over het ondergezeken bed heen gooi midden in de nacht? Misschien die keer dat ik heel hard begon te schreeuwen zodat ze dat irritante belletje van de ijscoman niet konden horen?  Of die keer, oké keren dat ze met hun porem in het zand vielen, half aan het klimrek hingen of dat ze iets goors aan hun gezicht hadden hangen waar ik eerst een foto van maakte?

Nou, het was me een waar genoegen. Voel je vrij om deze loedermoeder tag ook in alle eerlijkheid in te vullen. Wij willen het namelijk wel lezen.

Sharon

3 Comments to De loedermoeder tag – door Saskia