Dé loedermoedertip bij het snijden van ui

By -

Iedereen heeft er last van en er zijn al zoveel tips gegeven om het te voorkomen, maar mijn tip heb ik nog nergens terug gevonden en hij werkt écht! Ik ga jullie verklappen hoe een loedermoeder uien snijdt zonder dat ze tranende ogen krijgt.

IMG_9505Ik zal je eerst vertellen hoe het komt dat je ogen gaan tranen als je uien snijdt. Bij het snijden van een ui komt er een gas vrij dat, als het in aanraking komt met vocht (bijvoorbeeld in je ogen), een gas aanmaakt die je ogen irriteert. Het is dus zaak te zorgen dat het gas niet geactiveerd wordt met jouw oogvocht. Je kunt de kraan open zetten om het gas te laten werken met het kraanwater en minder met jouw ogen, dat werkt een beetje, maar vind ik altijd zo zonde van het water.
Ik ontdekte dé tip voor het snijden van uien; Ik snijd mijn uien altijd samen met mijn zoontje. En dat werkt goed joh! Je zet je kindje op zijn ooghoogte naast je snijplank. Dus lekker dicht met zijn oogjes bij de ui die gesneden moet worden. En dan lekker snijden maar. Het gas reageert dan met het vocht in zijn oogjes en niet met die van jou.

Dit trucje werkt het beste met hele kleine kindjes, want die weten nog niet wat ze te wachten staat en zullen gewoon blijven staan, ze zullen zelfs dankbaar zijn dat ze mee mogen helpen in de keuken. Als je kindje gaat huilen van de prikkende oogjes, alleen maar goed, hoe meer tranen, hoe meer het gas naar zijn oogjes toe trekt en niet naar die van jou.

Tja, Loedermoeder, je bent er een of niet….

 

 

Sharon

1 Comment to Dé loedermoedertip bij het snijden van ui