Bedankt lieve Mommybloggers

By -

Lieve Mommybloggers,
Ik schrijf jullie deze brief vanuit het diepst van mijn hart. Ik bedoel, jullie hebben mijn kinderen gered van mijn onbekwaamheid, wat betekent dat jullie ze waarschijnlijk zelfs het leven hebben gered. Als ik door was gegaan op de weg die ik ingeslagen was… Nou, ik moet er niet aan denken wat de gevolgen geweest zouden zijn. Dus, dank jullie voor je hulp in ieder geval, ik hoef me geen zorgen meer te maken.

Lieverds, lees dit artikel met een kilootje zout okay? 

Borstvoeding

Kijk, voordat ik al het advies dat jullie me gaven op jullie sites las had ik geen idee wat ik allemaal verkeerd deed als het aankwam op het opvoeden en grootbrengen van mijn kinderen, jullie hebben mijn ogen geopend. Bijvoorbeeld, dat ene artikel dat ik een poosje geleden las over dat Borstvoeding toch echt het beste is voor je kindje. Ik had GEEN-IDEE! Mijn kindje leek het goed te doen, van buiten dan hè. Hij leek goed gevoed, gezond, groeide goed en leek tevreden. Dank je dat je me erop wees dat ik mijn kindje waarschijnlijk helemaal vol aan het pompen was met een of ander gif en dat hij van binnen misschien wel helemaal aan het wegteren was van al de chemicaliën. Wow!

Appen in de speeltuin

En dan dat ene stukje op Facebook waarin jullie terecht die moeder erop aanspreken dat ze in de speeltuin op haar telefoon aan het appen was terwijl haar kindje aan het spelen was. Ik zal me nooit ècht realiseren wat voor een loedermoeder ik was toen ik precies hetzelfde deed. Ik had zelf nooit kunnen bedenken dat het beter was als ik mijn telefoon weg zou stoppen zodat ik op ze zou kunnen letten. Stel dat ze gevallen waren? Of wat als ik een of ander fantastisch momentje gemist had? Ik kan niet geloven dat ik ooit de vermetelheid had om mijn telefoon te checken of een appje te sturen naar een vriendin terwijl mijn kinderen aan het spelen waren. Wat voor moeder was ik? Egoïstisch, dat was ik. Bleh. Ik beloof plechtig dat ik er voortaan bovenop zal zitten!

Suiker

En dan al die blogs waarin ik lees dat jullie je kindje iedere dag organisch, glutenvrij, koolhydraad arm brood mee geven naar school. Tsss, ik schaam me ervoor toe te moeten geven dat ik soms een liga(!) in het broodtrommeltje stopte. Ik had mijn kids net zo goed een snoepzak mee kunnen geven. De hoeveelheid suiker die mijn kind iedere dag binnen kreeg!!!  Ik had blijkbaar weinig verstand van gezond eten. Gelukkig zijn jullie er om mij op het goede pad te leiden.

Schermtijd

En laat ik het dan ook maar even hebben over schermtijd. Tjee, ik wist niet eens dat ik mijn kinderen geen twee afleveringen van Beat Bugs op Netflix mocht laten kijken en niet langer dan 15 minuten op de Ipad mocht laten spelen. Echt, eerlijk waar, ik wist niet dat het de hersenen van mijn peuter kon verlammen. Ik was hiermee waarschijnlijk ook gewoon doorgegaan tot ze letterlijk hersenloos en starend naar de televisie de hele dag, werkeloos op de bank zouden liggen op 35 jarige leeftijd. God Zij Dank voor de Mommybloggers die me tips gaven om schermtijd te beperken!

Hoogbegaafd

Ik ben echt, heel erg blij dat jullie me vertelden dat jullie kindjes met 16 maanden al zindelijk waren, Dostoyevsky romans lazen en vloeiend chinees spraken terwijl ze nog geen 3 zijn, allemaal hoogbegaafde kindjes dus. Als ik dat nergens gelezen zou hebben, dan zou ik gedacht hebben dat mijn “langzame” kindjes gewoon normaal waren. Nu kan ik de hele dag bezig zijn om hun onvolkomenheden te compenseren en de professionele hulp in te schakelen die ze blijkbaar nodig hebben.

Draagzak

En weet je, ik heb zojuist mijn BabyBjörn draagzak ritueel verbrand. Dat ik mijn kindje daar een heel jaar in heb lopen dragen, ongehoord, het is een wonder dat hij geen heupdysplasie heeft gekregen. Gelukkig kreeg ik het advies om een ergonomische draagzak te gaan gebruiken, kost een paar centen, maar ze zijn echt zóveel beter!

Vaccinaties

Maar hier zit ik toch nog steeds een beetje mee. Van de ene blogger hoor ik je moet je kindje wel vaccineren, van de ander weer nee, vaccineren is slecht en weer van een andere blogger krijg ik te horen dat je het vaccinatieschema van Vietnam moet volgen. Wat is het nou dames? Hebben jullie allemaal wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit onderwerp? Of lezen jullie iets op een of andere andere site en nemen jullie alles klakkeloos aan wat daar geschreven wordt? Weet je, wat ik doe in dit geval? Ik luister naar de expert, naar de mensen die er écht wetenschappelijk onderzoek naar hebben gedaan. En welke experts dat zijn, tja, dat laat ik even in het midden, want ik wil geen discussie uitlokken…

THANKS!

Maar goed, zonder jullie blogs, adviezen en verhalen had ik nooit geweten dat ik mijn kindje zoveel kwaad deed. Dus, dank jullie voor het geven van deze inzichten. Pfew, wie weet wat voor snoep-etende monsters mijn kinderen zouden zijn geworden zonder jullie. DANK JULLIE WEL!

Uitgelichte foto: Steven DePolo

Sharon

2 Comments to Bedankt lieve Mommybloggers