Wat bedoelt een moeder met “Je hoeft niets te regelen hoor…”

By -

Als een vrouw tegen haar man zegt, “Je hoeft niets voor me te regelen hoor, ik wil niets voor Moederdag!”. Een man hoort dan, “Ik hoef geen dure sieraden”, “ik hoef geen nieuwe tas”, of “Ik hoef geen ontbijtje op bed”. Maar dat is totaal niet wat ze bedoelt. Wat een moeder bedoelt als ze zegt “Je hoeft niets te regelen hoor voor Moederdag” dan bedoelt een moeder dit:

Je hoeft niets te regelen hoor…  zolang ik maar de nacht voor Moederdag lekker kan doorslapen. DE HELE NACHT alsjeblieft. Als een of ander kind aandacht nodig heeft midden in de nacht, dan geef ik je een zacht duwtje, lieve man (en niet andersom) en dan sta jij op.

Je hoeft niets te regelen hoor… als ik maar kan uitslapen op Moederdag. Nee, ik wil niet eens ontbijt op bed. Ik wil echt alleen maar uitslapen. Als je toch echt plannen hebt om een ontbijtje klaar te maken, WACHT TOT IK WAKKER BEN. laat me rustig even plassen en mijn lenzen in doen – zodat ik kan zien wat ik eet en wie het aan me geeft – en laat me daarna weer even met rust om nog even lekker na te luieren. En nee, het is geen goed idee om de kinderen iedere 20 minuten naar boven te sturen om te vragen of ik al wakker ben.

Je hoeft niets te regelen hoor…  zolang ik maar ongestoord kan douchen op Moederdag. Ik wil een complete douche ervaring zodat ik mijn benen en zo kan scheren, mijn wenkbrauwen kan epileren en misschien zelfs mijn tanden kan flossen.

Je hoeft niets te regelen hoor… als ik maar niets hoef te doen dat op het mama-todo-lijstje staat. Ik wil niet koken, wassen, vouwen, stofzuigen, dweilen of naar de supermarkt.

Je hoeft niets te regelen hoor… maar ik wil ook niet dat die bovenstaande todo lijst blijft liggen voor de volgende dag. Ik wil op Moederdag genieten en weten dat ik morgen niet de resultaten zie van mijn vrije dag.

Je hoeft niets te regelen hoor… als ik maar niet in aanraking kom met snotjes, poep, plas of welke andere menselijk uitscheiding dan ook. Zie ook het volgende punt.

Je hoeft niets te regelen hoor… als je er maar voor zorgt dat ik de hele dag schone kleren aan heb. Let even op of de zelfgemaakte knutselwerkjes helemaal droog zijn voordat ik ze ga openmaken. Zorg ervoor dat de stiften, chocolade handjes en snotneuzen bij me vandaan blijven. Ik wil dat schattige witte jurkje weer eens aan (ja , die past nog prima!).

Je hoeft niets te regelen hoor… maar ik wil ten minste 30 minuten ongestoord dat boek lezen dat al drie maanden op me ligt te wachten. Het liefst in de tuin op de hangmat met een glaasje witte wijn.

Dus, je hoeft verder echt niets te regelen hoor…

Sharon

Comments are closed.