Op vakantie zonder kinderen

By -

Vierde dag op rij lunchen met wijn. In Portugal. Zonder kinderen. Zijn wij dan een #loedermoeder? Met @mamsatwork

A photo posted by voormijnkleintje.nl (@voormijnkleintje) on

Sommige moeders worden gek bij het idee om zonder hun kroost op vakantie te gaan. HOE kun je dat doen? Je kleintjes achterlaten? En andere moeders worden weleens gek van hun kleintjes en hebben simpelweg even wat tijd voor zichzelf nodig.

Ik moet toegeven tot een jaar geleden was ik er niet kapot van, ik wilde gewoon niet te ver weg van mijn kinderen zijn. Het leek me ook helemaal niet leuk om zonder ze op vakantie te gaan.

Inmiddels is het tij gekeerd en kan ik prima een paar dagen zonder het nageslacht op mijn lippen genieten van de tijd zonder hen. Loedermoeder of niet, ik denk dat iedere moeder op zijn tijd wel een vakantietje voor zichzelf gebruiken kan.

Waarom? Hierom:

Je wordt zo nu en dan compleet gek van je kinderen

Of hij nou 14 maanden of 14 jaar is, een zenuwinzinking ligt altijd op de loer. Driehonderdvijfenzestig dagen per jaar verzorgen, lief hebben, koesteren, luisteren, geduld opbrengen en opvoeden… Het is gewoon hard werken en ook harde werkers hebben weleens een break nodig.

Je kinderen worden zo nu en dan compleet gek van jou

Ongeduldig en geïrriteerd voor de achtste keer die ene som uitleggen. Schreeuwen wanneer je weer eens te laat het schoolplein op komt rennen, terwijl jij eigenlijk een keer te vaak op de snoozeknop gedrukt had. Moeten ze nu wéér hun kamer opruimen? Ja eerlijk, ze worden weleens knettergek van je.

Dus, hup hup! Doe je kinderen een lol en gun ze wat space. Ga op vakantie en drink gewoon lekker een wijntje wanneer je maar wilt.

Sharon

3 Comments to Op vakantie zonder kinderen

  1. Heerlijk dames, jullie hebben helemaal gelijk en men wat ben ik jaloers! Met twee chronische zieke kinderen kan ik dus geen eens een dag weg. Mocht het ooit lukken dat de jongens zelf de zorg kunnen doen dan ga ik zeker eens een paar dagen op stap! Ik verheug me er nu al op dan even een #loedermoeder te zijn 🙂

  2. Ik wil gewoon heel graag af-en-toe ALLEEN zijn! Of alleen verantwoordelijk zijn voor mezelf. Inderdaad wijn drinken wanneer ik wil, een boek lezen zonder onderbroken te worden, mijn ogen dichtdoen op het strand, uit mezelf wakker worden, of uren lang lopen door een stad. Mezelf horen denken. Gaat gewoon niet met kinderen, dus dat moet gewoon af en toe zonder kinderen. Is voor iedereen leuker.

    @Lodi, is er niemand in jullie omgeving die je kinderen een nachtje de zorg kunnen geven die ze nodig hebben zodat jij even bij kan tanken? Ik hoop het voor je!