Ben ik dat ook? Een loedermoeder

By -

Ken je de term? Loedermoeder? Dat is een term voor een moeder die het nalaat om perfect voor haar kind te zorgen. Dat je dus geen moeder bent, die dag en nacht de “3 R-en” toepast. En dus ook niet elke dag je kind vers en gezond eten voorzet. Dat je kind er niet altijd perfect uitziet. Maar ja…zijn we dan niet allemaal stiekem loedermoeders?

Michelle van Ottoenlennox.nl schreef dit heldere verhaal over haar loedermoeder momentjes!

Ik ben er enorm trots op dat ik al vanaf de geboorte mijn zoontje tussen 7 uur en half 8 in de morgen uit bed heb gehaald om een voeding te geven en dan ook echt de dag te beginnen. Menig moeder legt haar kindje terug om even uit te slapen en zeker de hele kleine baby’tjes gaan daar heerlijk in mee. Maar hoewel ik hier ook de vruchten van pluk, ben ik er op de gemiddelde zondagochtend toch echt wat minder blij mee en ben ik stiekem heel jaloers op al die “loedermoeders” die hun kindje ook hebben geleerd wat uitslapen is.

En dan moet je weten, dat ik toch ook echt loedergewoontes heb in de ochtend hoor.  Als ik niet hoef te werken, zit mijn zoontje lekker op ons grote bed te spelen, met wat speeltjes die daar speciaal voor op onze kamer liggen. En als we voor 12 uur nergens heen hoeven, zit hij bij het fruit in de ochtend toch echt nog steeds in zijn pyjama in die kinderstoel.

Blijkbaar ben je ook een loedermoeder als je kind er nogal eens bevlekt bij loopt. Laat ik nou net een jongen hebben… die het ook nog eens het liefst eet met beide handjes in zijn bakje fruit/spaghetti/doperwten (doorstrepen wat niet van toepassing is). Geloof mij, dat ondanks de slabbertjes met mouwen er altijd wel ergens iets is gevallen op een plek waar je dat net niet wil. Ik ben niet bepaald een wasvrouw, dus heb ik de regel: komt het uit de baby? Dan iets schoons aan. Komt het van buitenaf? Dan alleen als het erg opvalt en we de deur uit moeten.

En dan mag je ook best weten dat ons spruitje voornamelijk tweedehands kleding aan krijgt. Shoppen is leuk, nee… shoppen is geweldig. Maar dat kan erg uit de hand lopen en dus pijn doen aan de portemonnee. Voor mijn kind natuurlijk het beste, maar “als nieuw” is echt wel even goed als “echt nieuw”. Ik ken er genoeg hoor, mama’s die alleen nieuwe dingen willen. Maar ik merk dat het niet alleen heel fijn is voor het financiële deel van een kindje hebben, maar ook voor zijn stijl. Doordat hij ook kleertjes krijgt van vrienden met een net andere smaak, hebben we kleertjes die ik niet makkelijk zelf zou kopen, maar absoluut geweldig staan. Die uiteindelijk zo leuk zijn, dat ze in de bak “zeg nooit, nooit” zitten.

Eten aan tafel met het hele gezin? Daar zijn we ook niet zo goed in en vooral het gezonde eten is een uitdaging voor mij als mama van een klein en een groot kind (de papa). Uk trapt nog steeds in al die geblenderde groente en toch ook hier en daar dat bekende potje. Hoewel ik altijd de groente van Hak heb gekregen, vind ik nu ineens dat mijn zoontje “vers” moet gaan eten, als hij over 2 maanden met de pot mee gaat eten. Goede instelling, hier ligt echter de uitdaging bij die grote baby, die vers bereid eten weigert op te eten. Tja… we hebben nog twee maanden om het de grote man aan te leren.

En vers fruit? Zolang hij nog niet stukjes appel eet, denkt mijn mini dat fruit in glas groeit. Dat schillen, blenderen enz. is me al te veel moeite, maar dan wordt het binnen 5 minuten bruin en hoef ik het zelf al niet meer.

Met luiers ben ik wel streng. Bij poep krijgt hij onmiddellijk een schone aan. Dat wil je ook wel, tenzij je heel erg verkouden bent met een flink verstopte neus. Een plasluier die ik opmerk (bedenk, bult voor op het kruis) wordt ook verschoond, ook al gebruiken we dat dure merk van die reclame met al die blije baby’tjes. Met dat gevoelige huidje van mijn roodharige kopietje, neem ik geen risico op luieruitslag.  

Een van de criteria voor loedermoeder-schap is blijkbaar dat je kind met enig regelmaat twee verschillende sokken aan heeft. Dat is dan vast voor oudere kinderen. Aangezien mijn kindje van 10 maanden zelden schoenen aan heeft, vind ik het echt afschuwelijk als hij verschillende sokken heeft. Dat betekent dus dat ik vaak bij de Hema ben voor een nieuwe voorraad, want onze wasmachine vindt babysokken echt een delicatesse. Na het wassen mis ik er een hoop. Wel gemeen om die machine de schuld te geven, want eigenlijk vind mijn Uk het een sport om elke keer 1 sok uit te doen. Die vinden we dan eigenlijk overal, behalve in de wasmand.

En verder ben ik een ster in het aanduwen van luiers in de luieremmer. We hebben al een hele grote, maar het lukt me vaak om dan uiteindelijk met een lange luier-worst van twee maal de lengte van die emmer naar de container te lopen. Toch denk ik dat het besparend werkt hoor. Voor elke keer dat ik de zak afknip en omknoop ben ik al gauw een centimeter of 50 van die zak kwijt. Heel economisch eigenlijk dus.

Maar goed, mijn kind krijgt elke dag genoeg eten en drinken en ladingen knuffels en aandacht. Hij slaapt genoeg en gaat regelmatig in bad. Hij is vrolijk en ontwikkelt zich prima en is absoluut een “volgens het boekje”-kind volgens het consultatiebureau. Dan doet deze loedermoeder toch absoluut ook een hoop goed.

Ik ben benieuwd of jij ook “loedermoeder-gewoonten” hebt. Laat gerust een reactie achter.

Sharon

Comments are closed.