Van die extremistische moeders

By -

foto :Robert Pérez Palou CC BY 3.0 

Ik weet het, niemand kan zonder moeders. Moeders zijn degene die de wereld bij elkaar houden. Ze zijn toegewijd, ze hebben lief en zijn onuitputbaar.

Toch zijn er van die moeders die mij nog meer een loedermoeder laten voelen dan ik al ben. Zo’n moeder waar je een beetje gefrustreerd door raakt. Een soort van moeder-extremist. En het zou zomaar, zonder dat je het in eerste instantie door hebt, je buurvrouw kunnen zijn. Scary shit!

Ik heb ze liever niet in mijn buurt.

Bijvoorbeeld Miep Kraak, maar dan de extremist. Zo’n moeder die met bacteriën oorlog voert, onderhandelen heeft geen zin. Uitroeien is haar missie. Op zich prima als ze dat soort gevechten binnen haar eigen huis uitvoert. Maar zodra ze ook de snotneus van jouw kind probeert te bestrijden door het ongegeneerd weg te halen terwijl ik, de loedermoeder, er doodleuk naast sta, krijg ik persoonlijk de neiging om haar neus eens even leeg te trekken.

Of de natuurlijke, biologische, geiten wollen sokken extremist. Niks mis met een biologische broccoli, maar mijn hemel, geef me niet die blik als ik mijn kind een lolly in zijn muil duw om het zeuren te stoppen. En haal al helemaal die tiet bij mijn baby weg, mijn baby hoeft niet gered te worden van de verdoemde fles. Ook daar wordt hij groot mee.

En wat dacht je van de zen extremist? Zo’n moeder die je met volle verbazing aan blijft staren omdat je je ogen niet kunt geloven. Laatst sprak ik er een. Ze vertelde mij in alle rust over de wormen en luizenplaag die ze het weekend daarvoor had getrotseerd. Een verhaal van plus minus een half uur terwijl haar dochter stond te schreeuwen, haar hond de kinderwagen omtrok en haar peuter stikte in een stuk appel. En maar blijven glimlachen. Hoe dan?

Die altijd toffe moeder, brrrr! Tot in den extreme aan toe. Houd haar uit mijn buurt! Die moeder die jouw dochter zo graag zou willen hebben en waarover ze tijdens een fikse ruzie ook naar je schreeuwt: „was die toffe moeder maar mijn moeder!!” dat zou pas tof zijn… Of „Van haar moeder mag het wel!!” Ja dus…

Toffe moeder, wees alsjeblieft niet zo tof.

En als laatste de altijd correcte moeder. Alles is zo correct bij deze moeder, het kan niet anders dan dat er een dag komt dat ze zal ontploffen van correctheid. Ze maakt geen woord vuil aan die loedermoeder. Ze heeft geen oordeel over dat irritante kind. Ze maakt altijd de correcte zinnen als ze met haar kinderen praat. Ze wordt nooit boos. Ze schreeuwt niet. Haar huis is schoon en gezellig. Ze kookt altijd gezond en biologisch. Haar kinderen maken nooit ruzie. Ze heeft een knappe, liefdevolle, rijke man die haar overal bij helpt.

Oh wacht. De correcte moeder bestaat niet.

Sharon

3 Comments to Van die extremistische moeders

  1. Hahaha waarom heb ik deze website niet eerder gevonden?? Ik zit op een montessorischool, daar lopen al die extremisten gewoon vrij rond! Je zou er haast onzeker van worden…