Ouderschap is goor

By -

Ik ben een visueel ingesteld mens. Als ik een stuk vlees, laten we zeggen konijn, op mijn bord krijg, dan springen de haren recht overeind en word ik al misselijk bij het idee. Ik krijg het beeld van een huppelend donzig konijntje niet van mijn netvlies. Zo zijn er in het ouderschap ook heel veel dingen waar mijn maag van omdraait, gewoon van het idee.

Borstvoeding geven bijvoorbeeld. Ik weet het, héél fout om te zeggen; maar het doorgeven van lichaamssappen aan een ander klinkt niet als het beste voor je kind. Jaja, tuurlijk is het het beste en wij moeders moeten het ook vooral stimuleren. Maar als ik door mijn social media scroll, hoef ik die blote tieten met een kind hangend aan de tepel niet te zien om vervolgens het beeld van toeschietende tieten in mijn hoofd te hebben.

Oké, slecht voorbeeld want borstvoeding geven is mooi en een beetje goor tegelijk. Een ander voorbeeld dan, waar werkelijk niets moois aan is. Heb je je kleintje ooit weleens een schone luier omgedaan en hij in het heetst van de strijd (lees wanneer er even geen luier omheen zat) hij begon te plassen, of erger nog; kakken! Nee nog erger; spuitpoep! Achteraf een hilarisch verhaal, maar op het moment zelf het goorste wat je ooit heb meegemaakt.

Ik kan nog wel even doorgaan met gore dingen van het ouderschap. Wacht, laat me een lijstje maken:

– Een menselijk lichaam uit je vagina persen. Ieuw.

Wederom jaja, tuurlijk is het prachtig en puur natuur. Maar wees eens eerlijk, als je er goed over nadenkt is het feit dat er een mensje uit een mens komt, eigenlijk gewoon een slechte horrorfilm.

– Een kind die zijn eigen neus uitbaggert en het vervolgens ongegeneerd in zijn mond stopt. Gat-verdamme!

– Een kind dat over je heen kotst.

En het dan nog zielig voor het kind vinden ook. Wie is hier nu degene die zielig is?

– Een romper open maken met poepranden.

Echt, zie dat maar eens voor elkaar te krijgen zonder poepnagelranden als gevolg.

– Kinderen laten scheten. Heel goor! Oké, dat doen volwassenen ook. Maar kinderen halen je abrupt uit je slaap, om 7.00 ’s morgens wanneer ze een scheet laten boven op je hoofd.

Zie je? Genoeg gezegd. Het ouderschap is goor.

 

 

En jaja, ook heel mooi.

Sharon

Comments are closed.