Loedermoeders maken Noord Limburg onveilig

By -

Stel, je kunt kiezen: 2 weken lang drie kinderen op de bank die de hele dag achter hun iPad hangen, af en toe opstaan om (over de rand van de w.c.) te plassen, te lui zijn om zelf een boterham te maken en alsmaar klagen dat ze zich vervelen óf een paar dagen met ze op stap zodat geen tijd hebben voor hun schermpjes omdat ze zoveel te doen hebben dat ze ’s avonds om 21:00 uur doodmoe als een blok in slaap vallen. Wat zou jij kiezen?

Wij kozen voor het laatste en gingen met 3 gezinnen Noord Limburg onveilig maken. We waren uitgenodigd door Liefdevoorlimburg.nl om eens te komen ontdekken wat Noord Limburg allemaal te bieden heeft voor loedermoedergezinnen. Nou, je kunt je voorstellen, dat was dolle pret! Met drie gezinnen verbleven we op camping Beringerzand. Sharon verbleef in een luxe bamboo-lodge, Melissa in een stacaravan en Pauline ging back to basic en sliep met haar gezin in een heuse Tipi.

Voor ieder gezin was een heel activiteiten plan bedacht, toegespitst op de leeftijden van onze kinderen. Alles was loedermoederproof en zelf met het slechte weer dat we hadden hebben we een fantastisch weekend gehad.

Loedermoeder Sharon in Noord Limburg

Sharon heeft 3 kinderen met een groot leeftijdsverschil. Het was dus een uitdaging om activiteiten te bedenken die voor alle kinderen leuk zijn. Dat lukt prima in Noord Limburg. Zo ging ze met haar gezin in Velden het Smokkelpad lopen, Schapenhoeden in Venray en Lunchen bij ’t Oud Postkantoor in het centrum van Venray. Terwijl de mannen bier gingen proeven bij de brouwerij van Hertog Jan ging Sharon met de kids zwemmen in het zwembad bij de camping. Op haar eigen site heeft Sharon een uitgebreide reportage geschreven over alle activiteiten die zij in Noord Limburg met haar gezin heeft ondernomen. Lees daar meer over o.a. :

  • Het aardbeienland Dit is het vitaminerijkste park van Nederland. Hele velden en kassen vol met bloedrode zoete aardbeien met daaromheen een prachtig park met attracties als een tuin met de bijna vergeten zoete oude rassen, een aardbeienvlaaien bakkerij en een aardbeienapotheek. 
  • Het plaatsje Horst met haar leuke restaurantjes  Dit plaatsje hoort bij de gemeente Horst aan de Maas. Als je online leest over Horst aan de Maas dan wil je direct in de auto stappen om er naar toe te rijden. Verdroogde Maasarmen, het Peellandschap, broekbos, elzenbos, arme zandgronden en vruchtbare landbouwgrond maken de natuur van Horst aan de Maas het ontdekken waard!
  • De ontdekking van een Hidden Floor Dit is de escaperoom van Morris Jacobs. Een erg bijzonder en spannend uitje met boordevol verrassingen. Een uitdaging voor zowel jonge kinderen (mijn zoontje is 10 en vond het fantastisch) als voor pubers.

Loedermoeder Melissa in Noord Limburg

Een luxe bamboe-lodge tent, een tipi tent… is er ook iets tussenin? Jazeker! Op camping Beringerzand zijn er ook stacaravans te huur. Niet zo luxe als de de bamboe-lodge maar met veel regen toch een stukje comfortabeler dan een tipi tent. Kacheltje aan en lekker warm binnen zitten terwijl het met bakken uit de hemel komt… ik zeg prima! Gelukkig waren er ook droge momenten en dat was fijn want we hadden een aantal buitenactiviteiten. Zo gingen we onder andere:

  • Met een ezel wandelen. Of was het de ezel die met ons ging wandelen? Linksom of rechtsom, het was hartstikke leuk. En gelukkig op dit moment ineens heerlijk weer.
  • Met een schaapsherder en zijn kudde schapen op pad. Té leuk om dit een keer mee te maken! We liepen dwars door bossen maar ook door woonwijken.
  • Naar speelpark Klein Zwitserland. Wat een leuk park voor de kids! Plezier voor jong en oud. Wil je nog meer avontuur dan kun je naast het park ook nog je energie kwijt in een klimpark.

Lees meer over leuke kinderactiviteiten in Noord Limburg en over kindvriendelijke restaurants in Noord Limburg.

Loedermoeder Pauline in Noord Limburg

Loedermoeders zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je moeders die hun kinderen overwelmen met luxe en in een compleet ingerichte bamboe-lodge stoppen. En zo heb je moeders die hun kinderen laten afzien in een tipitent. Of was het de moeder die moest afzien? Want de kinderen vonden het fantastisch in de tipitent en hadden geen last van de honderden pissebedden die over de grond kropen. Ik heb met mijn grote mond weleens geroepen dat ik zo mee zou doen aan Expeditie Robinson. Na ons uitje in Noord-Limburg ben ik daar nóg enthousiaster over geworden. Want nu weet ik hoe de regendans uitgevoerd moet worden en kan ik vreugdevuurtje maken, geen probleem! En een goede voorbereiding op de proeven heb ik in Noord Limburg ook gehad. Want wat we daar allemaal beleefd hebben…

  • Zo leerden we met onder andere een kompas de code te kraken tijdens de speurtocht: Code Keverberg. Dit allemaal rondom het bijzondere Kasteel de Keverberg in het pittoreske Kessel. Kom maar op met de puzzel-proef.
  • Zo werkte we aan onze ‘klimskills’ bij Fun Forest in Venlo. Even een boom in klimmen om een kokosnoot eruit te jassen is straks op Expeditie Robinson geen enkel probleem voor mij.
  • En bij  Beej Benders heb ik de eetproef voorbereid. Alle lokale producten heb ik daar voorbij zien komen. Ik vraag me alleen wel af of de Noord-Limburgse delicatessen goed te vergelijken zijn met de delicatessen die op het dienblaadje bij Expeditie Robinson gepresenteerd worden…

De voorbereidingen voor een deelname aan Expeditie Robinson zijn getroffen! Nu ben ik alleen vergeten om mezelf in te schrijven. Deze zomer dan toch nog maar weer naar Noord Limburg om avonturen te beleven.

Lees hier meer over Een Indian Summer in Noord-Limburg en hier over Herfstvakantie in Noord-Limburg.

Sharon

Comments are closed.