Loedermoeder momentjes

By -

De meeste moeders zullen niet zo snel een minder leuk momentje van hun leven delen op internet.  Dat snap ik wel. Ik vind het ook leuker om mooie foto’s op Instagram te zien, leuke berichtjes te lezen op Twitter of een hartverwarmend filmpje te kijken op Facebook. Maar dit alles zorgt er wel voor dat we een verdraaid beeld van het moederschap krijgen voorgeschoteld waarin we allemaal schattige knutselwerkjes maken, meezingen met een Disney liedje achter het stuur van onze minivan en er altijd goed gestyled uitzien.

Loedermoeder momentjes

Bij mij gaat het regelmatig fout. Deze loedermoeder momentjes zet ik dan niet op social media,  maar ze gebeuren wel en ze zijn een onderdeel van mijn moeder zijn, dus het doet er wel toe, toch? Bovendien, het is stiekem toch ook wel leuk om te zien dat het bij andere moeders ook wel eens helemaal mis gaat?

Hier zijn een paar van mijn #loedermoeder momentjes van de afgelopen weken

  1. Ik had te veel zout gebruikt in de gekookte aardappels en de broccoli te ver doorgekookt. Vervolgens werd ik boos omdat de kinderen het niet wilde opeten, tot ik het zelf proefde. Het was niet te eten. Dus ik gooide het eten weg en liet ze uit de zak cornflakes eten en gaf ze een Cornetto als toetje. Tja ze hadden honger.
  2. Mijn zoon en dochter liepen de hele tijd tegen elkaar te schreeuwen en gillen. Ik werd er knettergek van, dus schreeuwde ik heel hard: “Kunnen jullie ophouden met dat geschreeuw”…. oeps.
  3. Ik heb er soms echt gewoon geen zin in om de zooi op te ruimen. Dus dan kijk ik mijn kids heel lief aan en vraag ze of ze even het speelgoed van de jongste willen opruimen. Doen ze dit niet dan heb ik meestal wel genoeg manipuleer trucjes in mijn mouw zitten dat het uiteindelijk toch gebeurd.
  4. Ik was met mijn jongste op pad en was de luiertas vergeten. Natuurlijk had hij net op dat moment een luier tsunami. Het duurde even voordat ik weer thuis was om hem te verschonen en ja, het kwaad was al geschied, hij had de rest van de week rode billen.
  5. Ik had een zware deadline voor de site en had de hele week geen tijd gehad om dat ene artikel af te maken. Het moest dus echt die middag gebeuren. Ik heb mijn zoontje toen gewoon bijna anderhalf uur tv laten kijken.

Als we nou allemaal eens wat meer #loedermoeder momentjes gaan delen, dan voelen we ons allemaal wat beter denk ik, want ergens in Nederland is een moeder vanochtend vergeten de overblijftas aan haar kind mee te geven en de gymkleren van haar zoon te wassen waardoor hij met dezelfde kleren als vorige week moet gymmen. Dat wil nog niet zeggen dat ze een slechte moeder is, toch?

 

 

Sharon

1 Comment to Loedermoeder momentjes