Wat maak jij je kinderen allemaal wijs?

By -

Wat zeg jij wel eens tegen je kind wat je toch niet waar kunt maken, maar waardoor je wel even gedaan krijgt wat je wilt op dat moment? Of zeg jij wel eens iets terwijl je weet dat het niet waar is, maar zeg je het toch zodat je de aandacht even kunt verleggen? Iedere moeder kent bijvoorbeeld vast deze wel: “Als je nu niet mee gaat laat ik je hier achter!” (wedden dat je dat niet doet). Of “als je je bord niet leeg eet groei je ook niet” (kinderen hebben weinig nodig, ze groeien echt wel). Ik deed een rondje in Mamabloggers-land; lees mee met welke uitspraken deze moeders op de proppen kwamen.

Als de klok nu slaat blijft je gezicht zo staan

Dat zegt Linda van Talknomztome.nl wanneer erg gejengeld, gehuild of lelijk gekeken wordt. Ik zie het bekkie alweer bijtrekken… Tot de klok natuurlijk écht een keer slaat en ze merken dat er niets gebeurt!

Van spinazie word je sterk, dus kom op eet je bord leeg

“Ja bewijs dat maar eens! Want iedereen kent de verhalen van Popeye wel met z’n blikjes vol spinazie, maar ik heb nog nooit iemand gezien die na het eten van spinazie meteen spierballen had” ik hoor het ons nog zeggen vroeger, aan de keukentafel tijdens het middageten (ja wij aten tussen de middag warm 🙂Lodi van Lodiblogtook.nl komt er nog steeds mee weg, ik zeg: you go girl!

Als de ijskar een liedje speelt is dat omdat de ijsjes op zijn

Hier moest ik echt zó om lachen, ik vind hem briljant en ik ga hem komende zomer zeker ook gebruiken! Door Lisette van Limwz.nl

Als jullie dat nu niet opruimen gooi ik het weg of zuig ik het op

“Alsof ik echt een tablet van een paar honderd euro weg zou gooien” vervolgt Miranda vanThuisleven.com. Ikzelf gebruik dit soort “waarschuwingen” ook geregeld, tot grote frustratie van de man. “Je moet geen dingen zeggen die je niet waar kunt maken” krijg ik ’s avonds dan altijd terug. Hoe graag hij het zelf ook zou willen zeggen, hij slikt het in. Zó knap! Eentje waar ik ook zo om moest lachen:

En nu houden jullie op, anders zet ik jullie ook op Marktplaats!

Zei Marjo van Mar-Joya.nl eens tegen haar klierende kids terwijl ze zelf spulletjes op Marktplaats aan het zetten was. Dat ze zelf vroeger als klein meisje dreigde weg te lopen en haar moeder haar dan hielp met haar tas inpakken vond ik een grappige toevoeging 🙂

Ik hoop dat jullie later net zulke vervelende kinderen krijgen als ik heb!

Jep. Die is van mij. Tenminste, eigenlijk van mijn moeder want ik weet dat zij dat vroeger wel eens zei. Ik wil natuurlijk ECHT niet dat mijn kinderen vervelende kinderen krijgen, want ik zit er dan zo nu en dan waarschijnlijk ook mee opgescheept.

Als je niet rustig zit in de auto, zet ik je er nu uit en kun je naar huis lopen

Alsof je als ouders zijnde echt de auto langs de kant van de snelweg zet… Haar oudste reageert inmiddels met “is goed mam, ik weet de weg” en dus moet Liset van Mamasenfitness.wordpress.com iets nieuws verzinnen.

In dat chocolaatje zit wijn, dat vind je niet lekker

“Dit werkt alleen als de kids ervaring hebben met een kersenbonbon” voegt Sharon van Moeders.nu toe. Lekker zeg, zo kun je ongegeneerd heel die doos met bonbons zelf leeg eten.

Ik weet niet hoe dat werkt, dat moet je aan je vader vragen

Gewoon zeggen als je ergens geen zin in hebt, lekker makkelijk! Vindt Pauline van Voormijnkleintje.nl

Het is al lang 20.30u

“Deze kun je best lang gebruiken, in ieder geval tot je kinderen klok kunnen kijken” aldus Judith vanPinkpress.nl

Oma wordt heel boos als je nu niet goed luistert

Terwijl oma er zelf helemaal niet bij is. Tja, dat maakt best indruk op de peuter van Nicole van Meisje-eigenwijsje.nl, ze is namelijk idolaat van haar oma.

Als je je moeder slaat groeien later je handjes boven je graf en moet je naar iedereen zwaaien die voorbij loopt.

Als je kind je constant op je billen slaat, Linda van Talknomztome.nl zweert erbij.

Dit is een vegetarische kip

“de kip heeft immers nooit vlees gegeten toch?” vertelde Sharon van Moeders.nu aan haar dochter toen zij besloot vegetariër te worden. Tja, technisch gezien geen leugen 🙂

Zeg jij ook wel eens dit soort dingen? Wij zijn benieuwd, deel ze met ons in de comments!

Melissa publiceerde dit artikel op AllinMam.com

Sharon

2 Comments to Wat maak jij je kinderen allemaal wijs?

  1. Ik heb mijn kinderen verteld dat in Magnum ijs drank zit….Dus de Kids pakken een raketje en ik heb een heerlijke magnum voor mezelf.

  2. Aleksandra

    Mijn zoontje van bijna 6 zat in de ‘poep-faze’… poep lag overal en alles was poep ?toen zei ik (geïnspireerd door iemand die van het ontbijtkoek een poep had gecreëerd) dat als hij niet stopt met ‘poep-worden’ krijgt hij een echte poet op zijn boord ? (heb ik nog niet echt gedaan) werkte wel een tijdje… iedere keer voor aan tafel gaan vroeg die bezorgt wat hij te eten zal krijgen ?