Wat een loedermoeder doet met de kinderbijslag

By -

Jeeeeeee morgen is het 1 april en dat betekent: de kinderbijslag wordt gestort! Je weet wel, dat geld dat we elk kwartaal “zomaar” naar onze rekening overgeschreven krijgen. Wat doet een echte loedermoeder daar nou mee?

Sparen

Sparen? Nee joh. Wat voor rente krijg je nou voor geld wat op de bank staat. Je kunt het beter opmaken, echt. Het is algemeen bekend dat je bij het uitgeven meer waar hebt voor je geld dan wanneer je het opspaart; maakt niet uit waaraan.

Op een rekening voor de kids, voor later

Mmm. Nooit over nagedacht. Maar dan heb je meteen nog het probleem van die rente he. Nee joh, niet handig. Wie dan leeft wie dan zorgt.

Voorzien in levensonderhoud

Ja dat is misschien wel een goeie. Maar ja, toch wel zonde eigenlijk. Ik serveer liever een paar keer in de week patat of een tosti en gebruik de kinderbijslag ergens anders voor.

Kleding kopen

Is dat waar de meeste mensen de kinderbijslag voor gebruiken, om kleding voor de kinderen te kopen? Serieus? Nou dat doe ik echt niet hoor, die afdankertjes van onze neefjes volstaan prima. Ik probeer ook gewoon met zoveel mogelijk winacties op internet mee te doen dus zo nu en dan win ik schoenen of iets van kleding en hebben ze toch iets nieuws. Kleding kopen voor mezelf daarentegen, dat is natuurlijk goede besteding van dit geld.

Uit eten gaan

Lekker even een hapje eten, het liefst na een dagje shoppen; dit doen we een keertje of 4 per jaar. We kiezen een leuke stad uit, zorgen dat de jongens door opa en oma worden opgehaald van school en daar ook blijven slapen. Wij kopen nieuwe kleding en duiken daarna een restaurant in. Heerlijk en het doet geen pijn, het geld wordt immers gewoon gestort. Best bijzonder eigenlijk, vind je niet?

Wat doe jij eigenlijk met de kinderbijslag?

Sharon

1 Comment to Wat een loedermoeder doet met de kinderbijslag